Kinna IBK - Rydboholm SK 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Försvarare: Alma, Petronella, Stina, Elin A
Centers: Frida, Emma, Elin O
Anfallare: Ellen, Elin D, My, Maria, Malva, Märta

Första perioden
Det var en trevande inledning på matchen där båda lagen kände av varandra och där Rydboholm visade från första stund att de tänkte spela tufft idag. Rydboholm var det bättre laget första delen av perioden och det var de som skapade målchanser. Kinna var tvungna att vara konstant koncentrerade och hela tiden ha koll på motståndarna. Kinna kom sakta in i matchen och skapade en del skottlägen, men inga skott var så svåra att Rydboholms målvakt inte kunde rädda dem. En målvakt som var mycket duktig idag.

I femtonde minuten tryckte Kinna på och Emma kunde vända runt och skjuta, men det ville sig inte bättre att Rydboholm kunde ta tag i bollen och sätta igång en kontring. Ella räddade första skottet, men kunde inte göra någonting åt returen. 0-1 till Rydboholm. Emma fick en ny chans i nittonde minuten där hon avancerade i mitten och kvitterade till 1-1.

Andra perioden
I andra perioden visade Kinna att de ville vara med från början. I första minuten skapade laget tre målchanser med Elin D i spetsen. Kinna fortsatte att skjuta där både Malva och Märta hade bra lägen, men som sagt Rydboholm hade också en duktig målvakt. Det var en säkrare andra period där Kinna producerade skottlägen och där Rydboholm fick inrikta sig på att ställa om snabbt. i sjuttonde minuten kunde således Rydboholm ta ledningen igen, 1-2.

Tredje perioden
I andra minuten kvitterade Elin O till 2-2. Märta kämpade bakom mål och kunde med Malvas hjälp få fram bollen till Elin O. Bara 20 sekunder senare snurrade Frida runt och satte 3-2 till Kinna. Tjejerna visade i tredje perioden att vilja att vinna fanns idag och att de minsann skulle ge Rydboholm em match om segern. Många av tjejerna hade nog blåmärken dagen efter då Rydboholm tacklade många av Kinna tjejerna över sargen idag. Rydboholm spelade tufft och ibland på gränsen när man betraktar det från Kinnas sida. Kinna stod dock bra upp idag och har ju fått träna att stå upp för sig själva när de mött stora och starka tjejer ibland annat Bästkustcupen.

Ella i målet gjorde som vanligt en bra match och stod för fina räddningar. Annars ska Elin A ha en eloge för sina passnigar idag. Försvarana hade en tendens att fastna bakom mål och hamna i tidsnöd när de skulle spela upp bollen. Publiken höll andan vid flera tillfällen när försvarana såg ut att vara i knipa. Men i de flesta fall löste tjejerna det till slut.